Stap voor stap je praktijk op orde

Overzicht in de stappen die je moet zetten bij het opzetten van je praktijk. Handige tools en tips om je praktijk op een slimme manier te runnen. Cliënten aantrekken zodat je ook een winstgevende praktijk hebt. 


(Zodat je zelf het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden)

Je weet dat je je praktijkzaken goed moet regelen. Maar de mogelijkheden 

zijn zo overweldigend dat je niet goed weet waar te beginnen...

Je weet niet hoe

Hoe kun je je praktijk vanaf de start goed neerzetten? 

Wat een rompslomp

Allerlei financiële en administratieve zaken die je opeens moet regelen. 

Geen of te weinig cliënten

Je agenda is leger dan je wilt. Waar vindt je die betalende cliënten? 

Je wilt handvatten om snel en efficiënt je praktijk op orde te maken zodat je weet dat je praktijk staat als een huis. Kun jij je focussen op wat je het liefste doet...het helpen van mensen. 

Ben jij coach, therapeut, counselor of psycholoog en wil jij je praktijk opzetten? Weet je niet precies hoe?

Wat als ik je vertel dat je jouw praktijk vanaf de start goed kunt regelen zonder daar zelf over na te hoeven denken? In korte tijd starten met je praktijk. Alles geregeld. Zodat jij je kunt focussen op het helpen van je cliënten. 


Dit is namelijk mogelijk. En wel binnen een paar weken. Klinkt te mooi om waar te zijn?

Blijf lezen. Want ik laat je precies zien hoe jij dit kunt realiseren.

PraktijkZaken helpt je om je praktijkzaken op orde te maken

Kim en Marlies

Hé! Wij zijn Kim en Marlies en zaten in precies dezelfde situatie als jij. Een eigen praktijk opzetten...maar hoe dan? Waar te beginnen? Wat komt er allemaal bij kijken? Welke zaken moet je  regelen en wat is nu eigenlijk wel of juist niet handig om te doen. 

Het begint al bij het kiezen van een bedrijfsnaam. Dit is een van de meest belangrijke onderdelen in je business. Daarna de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Laat je je website ontwerpen zodat je direct goed gevonden wordt in Google of ga je eerst nog zelf aan de slag ermee? Een logo...die moet toch perfect of niet?

Natuurlijk kun je zelf informatie zoeken op internet. Uren...dagen...maanden hieraan besteden om alles zelf uit te zoeken. Dit hebben wij ook gedaan. Kost tijd, erg veel tijd. En er staat zoveel op internet wat het juist ook verwarrend maakt. Een beetje hulp hierbij had wel fijn geweest. Er bleken ook geen goede online programma’s te zijn die je kunt volgen.

Dus besloten wij deze zelf te maken met een aantal voorwaarden:

Duidelijke uitleg

Geen ingewikkeld gedoe. Moeilijke termen, makkelijk uitgelegd. Alle belangrijke informatie op een rij zodat je het zelf niet allemaal hoeft uit te zoeken. Helder en concreet.

Stappenplan en voorbeelden

Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken hebben we een stappenplan gemaakt die je gewoon kunt volgen. Je krijgt voorbeelden en templates zodat jij dit kunt overnemen.

Voor coaches, counselors en therapeuten

Iedere branche heeft zijn eigen uitdagingen. Door onze eigen ervaring in dit vakgebied weten wij als geen ander de ins en outs.

Met trots kan ik zeggen dat dit is GELUKT! De cursus 'PraktijkZaken Basics' is geboren! Een cursus voor beginners en (licht) gevorderden waarin we jou de basis van het opzetten van je eigen praktijk leren. Je kunt alles rustig thuis op je eigen tempo doornemen en nog belangrijker... je kunt het meteen toepassen zodat je praktijk straks helemaal staat!

Dus... wil jij starten met jouw praktijk maar weet je niet precies hoe? PraktijkZaken Basics helpt je hiermee!

Slim jouw praktijk starten...

1. Zet de basis van je praktijk goed neer

Het starten van je praktijk begint bij het goed neerzetten van de basis. Waarom is het zo belangrijk om een doelgroep te kiezen? Welke slimme keuze maak je voor een praktijknaam? 

2. Alle organisatorische zaken op een rij

Met je inschrijving bij de Kamer van Koophandel ben je er nog niet. Er komen nog veel meer zaken bij kijken zoals het sturen van facturen en je boekhouding. Hoe ga je om met onbetaalde facturen? De AVG wet...wat moet je er mee?

3. Je praktijkruimte inrichten

Twee stoelen neerzettenen je kunt aan de slag... Dat is zeker mogelijk maar je praktijkruimte inrichten is nog meer dan dat, het kan slimmer. Je praktijkruimte gezellig inrichten lukt je vast wel, welke tips en tricks zijn er voor een optimaal ingerichte praktijkruimte zodat je cliënten je zien als bekwame professional. Hoe geef je ze het gevoel dat ze bij jou op de juiste plek zijn? 

4. Cliënten werven... een volle agenda 

Je praktijkruimte opengooien en je website online zetten is niet voldoende om cliënten te krijgen. Hoe zorg je ervoor dat ze je vinden? Hoe zorg je voor voldoende cliënten zodat je ook een winstgevende praktijk hebt. 

Je zet je praktijk op in korte tijd. Wij hebben alles al voor je uitgezocht. Hierdoor bespaar je enorm veel tijd en energie en staat je praktijk goed vanaf de start. Kun jij doen wat je écht leuk vindt.

Praktijkzaken training
Nu voor maar: €249,-

PraktijkZaken Basics

Zet je praktijk vanaf de start goed op. Krijg alle informatie die je nodig hebt om je praktijk te starten en slim en succesvol in te richten. (En bespaar jezelf veel tijd omdat je alles kunt overnemen en gebruiken) 


Dit is wat je krijgt:

 • 30 to the point informatieve lessen zodat je praktijk staat als een huis
 • Training hoe je aan voldoende cliënten komt
 • BONUS #1: Email templates om naar cliënten te sturen
 • BONUS #2: Voorbeeldformulieren zoals een intakeformulier en vragenlijsten
 • BONUS #3: Template factuur (je hoeft alleen je logo en praktijkgegevens er nog op te zetten)
 • BONUS #4: Ebook: 'Maak je eigen logo... in 10 minuten'

Na het volgen van de cursus weet je alles over... 

Je doelgroep kiezen

Misschien heb je al een idee over welke doelgroep jij het leukste vindt om mee te werken of misschien heb je juist nog geen idee. In de cursus leer je waarom het slim is om een doelgroep te kiezen en hoe je een doelgroep kiest die bij jou past.            

Website opzetten

We gaan aan de slag om jouw website goed op te zetten vanaf de start. Zodat deze er niet alleen mooi uitziet maar ook cliënten aantrekt omdat ze je kunnen vinden. Je krijgt alle informatie die je nodig hebt zodat je het gewoon zelf kunt doen.                                                                            

Administratieve zaken

Bij het opzetten van een praktijk komt er ook een administratief deel bij kijken. Niet echt iets waar de meeste ondernemers blij van worden. Tijdens de cursus leggen we alles uit en geven we je voorbeelden die je kunt kunt overnemen... dat scheelt veel tijd! 

Je praktijkruimte

Vaak het leukste deel van het starten van je praktijk. Toch zijn er ook dingen waar je rekening mee moet houden in verband met de AVG wet. Maar ook factoren die ervoor zorgen dat je cliënt jou nóg meer ziet als de bekwame professional om het veranderproces voor je cliënt te optimaliseren. 

Cliënten krijgen

Je website online zetten en je praktijkdeur opengooien is niet voldoende om een volle agenda te krijgen. Tijdens de cursus leer je hoe je aan cliënten komt. Je hebt inmiddels de basis voor je praktijk goed staan en nu is het tijd om op een slimme en efficiënte manier aan cliënten te komen.

Professionalisering

Nu je praktijk staat en je aan de slag kunt en bent is het ook belangrijk dat je je kennis en vaardigheden up to date houdt. In dit onderdeel van de cursus leer je meer over de verschillende beroepsverenigingen en het deelnemen aan intervisiegroepen en wanneer je het beste supervisie kunt volgen.                

Praktijkzaken training
Nu voor maar: €249,-

PraktijkZaken Basics

Zet je praktijk vanaf de start goed op. Krijg alle informatie die je nodig hebt om je praktijk te starten en slim en succesvol in te richten. (En bespaar jezelf veel tijd omdat je alles kunt overnemen en gebruiken) 


Dit is wat je krijgt:

 • 30 to the point informatieve lessen zodat je praktijk staat als een huis
 • Training hoe je aan voldoende cliënten komt
 • BONUS #1: Email templates om naar cliënten te sturen
 • BONUS #2: Voorbeeldformulieren zoals een intakeformulier en vragenlijsten
 • BONUS #3: Template factuur (je hoeft alleen je logo en praktijkgegevens er nog op te zetten)
 • BONUS #4: Ebook: 'Maak je eigen logo... in 10 minuten'Meld je aan om vandaag nog te starten met jóuw praktijk.

Goed geregeld... vanaf de start.

Klik hieronder om direct toegang te krijgen.